תמונת מצב בית ספרית (תשפ"ג)

אולפנת חריש

-

חריש

תעודת זהות

מגזר

יהודי

פיקוח

ממ"ד

רשות

חריש

מחוז

חיפה

ותק

צעיר

שפה

עברית

נקודת הפתיחה

רקע חברתי-כלכלי

גבוה
נמוך

מצב התשתיות

גבוה
נמוך

ממוצע תלמידים בכיתה

גבוה
נמוך

גודל בית הספר

גדול מאוד
קטן

מה עשינו?

נאוה ויס

מלווה פדגוגית

אולפנת חריש היא בית חינוך בצמיחה. החל מתשפ"ד האולפנה שמה לעצמה כיעד לעלות קומה באופן ההוראה ולהעמיק את הלמידה. צוות האולפנה מתמקצע בבניית משימות לימוד בהתאם למטרות עמ"י; ערכים מיומנויות וכמובן ידע. בסיוע הרשות, עיריית חריש, האולפנה בוחנת מעת לעת את משימות הלימוד הניתנות לתלמידות, בדגש על רמת מורכבות קוגניטיבית ועל אפיונים פדגוגיים של לומד עצמאי. הממצאים מובאים בפני הצוות, ולפיהם נקבעים היעדים להמשך שיפור. יש לציין שבניתוח משימות הלימוד בתשפ"ד, נצפה שיפור במעבר ממשימות שפותחו בגישה הביהביוריסטית המדגישה אימון ושינון ליותר משימות בגישה הקוגניטיבית המדגישה תהליכי הבנה ולמשימות בגישה הקונסטרוקטיביסטית המדגישה למידה פעילה, מקור פנימי ללומד.

סיכום מגמות מרכזיות

לפי דיווחי התלמידים, באילו תחומים נרשם שינוי בולט לטובה לאורך השנים?

לפי דיווחי התלמידים, באילו תחומים נרשם שינוי בולט לרעה לאורך השנים?

נתוני הממדים והתחומים של בתי ספר מובאים בהשוואה לבתי הספר הדומים להם. בממד שפת האם, המבוסס על מבחנים, מדובר בשפה (עברית/ערבית) וברקע חברתי-כלכלי (גבוה/בינוני/נמוך). בממדים אחרים, המבוססים על סקרים, קבוצת הדומים מבוססת על קבוצת הדומים מבוססת על שפה (עברית/ערבית) ושלב חינוך (יסודי/חט"ב/חט"ע).

למה חסר מידע?

המבחנים בשפת-אם נערכו בתשפ"ג בכלל בתי הספר, אך בסקרים השתתפו כשליש מבתי הספר. נראה שבית הספר השתתף בשנת תשפ"ג במבחני השפה, אך לא לקח חלק בסקרי התלמידים והמורים או לא הגיע לסף ההשבה הנדרש לדיווח. מכאן, שאין לנו נתונים ביחס לרמת המיומנויות, מצב האקלים ומרחבי העשייה בו. כאשר יידגם בית הספר לסקרים או יבחר להשתתף בהם מיוזמתו, יתווספו לכאן הנתונים. בממד שפת האם מופיעים הישגי בית הספר ביחס לקבוצת הדומים שלו, שנקבעה בהתאם לשפת הלימוד ורקע חברתי-כלכלי.

רוצה לדעת עוד?

ריכזנו לך את כל תוצאות ההערכה החיצונית שביצענו בתשפ"ג במקום אחד, כדי לאפשר גם לך לצלול לתוך הנתונים ולהפיק מהם מסקנות.