תמונת מצב בית ספרית (תשפ"ג)

דמוקרטי קרית אונו (ז-ח)

-

קרית אונו

תעודת זהות

מה הוא המגזר המאפיין את רוב תלמידי בית הספר?

מגזר

יהודי

מה הוא מערך הפיקוח החינוכי של בית הספר?  בבתי ספר דוברי עברית הפיקוח נקבע על פי הזרם הדתי אליו משתייך המוסד

פיקוח

ממלכתי

מה היא העירייה או המועצה האזורית שבית הספר משויך אליה?

רשות

קרית אונו

המחוז הוא יחידת הדיווח המנהלית במשרד החינוך שתחת פיקוחה הפדגוגי נמצאה בית הספר. לרוב זהו המחוז הגיאוגרפי שבית הספר משויך אליו

מחוז

תל אביב

ותק נקבע על פי מספר שנות קיום בית הספר מייסודו. הוותק מסווג למספר רמות (10-0 צעיר ; 25-11 בינוני; 50-26 ותיק; 51 ומעלה ותיק מאוד)

ותק

בינוני

שדה השפה מקבץ את שדה המגזר לדוברי עברית ודוברי ערבית

שפה

עברית

נקודת הפתיחה

הרקע החברתי-כלכלי של בית הספר מבוסס על חישוב הרקע החברתי-כלכלי של תלמידיו. החלוקה של בתי הספר לשלוש קבוצות רקע חברתי-כלכלי (נמוך, בינוני, גבוה) נקבעת לפי ממוצע מדד הטיפוח הבית ספרי (מדד שטראוס).

רקע חברתי-כלכלי

גבוה
נמוך
מצב התשתיות נקבע על בסיס דיווחי תלמידים ומורים ומלמד באיזו מידה התשתיות ותנאי השהייה בבית הספר תקינים ומספקים. לפירוט התחומים הנבדקים ניתן לצפות מטה בנתוני ממד מצב התשתיות. סיווג בית הספר נקבע ביחס לבתי הספר הדומים לו.

מצב התשתיות

גבוה
נמוך
כמה תלמידים לומדים בבית הספר? (300-0 קטן; 600-301 בינוני; 900-601 גדול; 901 ומעלה גדול מאוד)

ממוצע תלמידים בכיתה

גבוה
נמוך
ממוצע התלמידים בכיתה:

מה ממוצע התלמידים בכיתה רגילה, ללא כיתות חינוך מיוחד? סיווג למספר רמות על פי גודל (25-1 נמוך; 30-26 בינוני; 31 ומעלה גבוה)

גודל בית הספר

גדול מאוד
קטן

מה עשינו?

אהוד הוכרמן

מנהל ביה"ס

דרכו הייחודית של ביה"ס הדמוקרטי והערכת ההישגים הפדגוגיים אינם עולים בקנה אחד עם הערכת הישגי התלמידות והתלמידים באמצעות המיצ"ב הארצי.בביה"ס אנו מדגישים את הדרך האישית של כל תלמידה ותלמיד, את בחירות שלכל אחד ואחת מה ללמוד, ליכולת לנהל את החיים בביה"ס בחופש באחריות ובקהילתיות. לכל אחת ואחד קצב למידה שונה שאינו קשור בהכרח לשכבה או לכיתה שבה לומד, אלא לקצב של גדילה ולמידה אישית. איננו מאמינים במבחנים או בהכנה מוקדמת למיצ"ב. הנתונים משקפים את ההטרוגניות של תלמידות ותלמידי ביה"ס שהיא גדולה מזו שבביה"ס הרגילים. בוגרינו מגשימים את מטרותיהם האישיות כולל הצלחה בבחינות הבגרות לאלו שבחרו בדרך זו. אנחנו מאוד גאים בבוגרות ובבוגרים שלנו המרשימים באחריות ובבגרות שלהם. דבר הבא לידי ביטוי ביציאה לשנת שירות, למכינות ולשירות צבאי משמעותי. בוגרינו משתלבים בבגרותם בלימודים אקדמיים ותורמים לקהילה ולמדינה.אנחנו מעניקים חשיבות ללימודי השפה, משקיעים מחשבה ומשאבים לשיפור הקניית השפה מא' עד ט'. ביה"ס משפר וישפר את רמת ההוראה הדיפרנציאלית בכיתה דרך מתן תמיכה איכותית ורגישה לתלמידות ולתלמידים. נשתדל לרתום את התלמידות והתלמידים ללמידת השפה באמצעות פרויקטים מעניינים ומאתגרים תוך שמירה על דרכו הייחודית של ביה"ס הדמוקרטי.

סיכום מגמות מרכזיות

לפי דיווחי התלמידים, באילו תחומים נרשם שינוי בולט לטובה לאורך השנים?

לפי דיווחי התלמידים, באילו תחומים נרשם שינוי בולט לרעה לאורך השנים?

נתוני הממדים והתחומים של בתי ספר מובאים בהשוואה לבתי הספר הדומים להם. בממד שפת האם, המבוסס על מבחנים, מדובר בשפה (עברית/ערבית) וברקע חברתי-כלכלי (גבוה/בינוני/נמוך). בממדים אחרים, המבוססים על סקרים, קבוצת הדומים מבוססת על קבוצת הדומים מבוססת על שפה (עברית/ערבית) ושלב חינוך (יסודי/חט"ב/חט"ע).

למה חסר מידע?

המבחנים בשפת-אם נערכו בתשפ"ג בכלל בתי הספר, אך בסקרים השתתפו כשליש מבתי הספר. נראה שבית הספר השתתף בשנת תשפ"ג במבחני השפה, אך לא לקח חלק בסקרי התלמידים והמורים או לא הגיע לסף ההשבה הנדרש לדיווח. מכאן, שאין לנו נתונים ביחס לרמת המיומנויות, מצב האקלים ומרחבי העשייה בו. כאשר יידגם בית הספר לסקרים או יבחר להשתתף בהם מיוזמתו, יתווספו לכאן הנתונים. בממד שפת האם מופיעים הישגי בית הספר ביחס לקבוצת הדומים שלו, שנקבעה בהתאם לשפת הלימוד ורקע חברתי-כלכלי.

רוצה לדעת עוד?

ריכזנו לך את כל תוצאות ההערכה החיצונית שביצענו בתשפ"ג במקום אחד, כדי לאפשר גם לך לצלול לתוך הנתונים ולהפיק מהם מסקנות.